top of page

Ražba na výrobky

Aktualizováno: 23. 11. 2019

Užitečný článek pro vyšší atraktivitu Vašich fotografických zakázek. Uspět na trhu, znamená odlišit se svou prací od konkurence obsahem a formou.

Velmi působivým prvkem, který odliší na první pohled Vaši práci, je vyražené Vaše logo, Zlatotiskem, nebo stříbrotiskem personalizované obaly na fotografie a datová média, nesoucí jména svatebního páru s datem jejich svatebního dne. Pro velkou popularitu tohoto dokončení našich knihařských výrobků, Vám chceme vysvětlit některé pojmy, abyste se mohli snadno rozhodnout, jak svou fotografickou práci svým zákazníkům nabídnout ve vyšší atraktivitě.

Vaše logo můžeme na výrobek tisknout i vyrazit hlubotiskem. Tisk loga se nejvíce používá na vnitřní stranu desek, tiskneme v plné barvě CMYK i na vysoké grmáže papíru okolo 300g/m2, zpravidla na podklady světlé barvy. Je také možné vytisknout celý obal s individuální grafikou na výrobek, ať už se jedná o obal na DVD, fotoalbum, fotoknihu. Tento obal je možné opatřit laminací lesklou nebo matnou.

Ražba loga a textu Začneme ražbou textu, ten je relativně snadný. Používají se kovová písma (litery), ze kterých sesadíme text, zpravidla jména, nebo iniciály svatebního páru (jubilanta, novorozence) a datumu události. Text se následně ve zlaticím lisu vyrazí do desek výrobku. U ražby loga, ať už Vašeho, nebo klienta pro kterého je výrobek určen je předpokladem, že se bude vícekrát opakovat. V tomto případě vyrábíme kovovou raznici „štoček“. Štoček se pak může používat i několik let. Při použití kovového štočku,

můžeme provést ražbu bez barevné folie a získáme tím reliéfní ražbu, nebo používáme různé druhy kovových folií a tím má motiv nejen hloubku, ale i barvu, nejčastěji zlatou, stříbrnou, bílou. Takto je možné razit papír i knihařské látky. Štoček je jednorázová investice v řádu několika stokorun.


Ceník tisku a ražby

Výroba raznice: 75,- Kč/cm2, při běžné velikosti 3×3 cm 675,-Kč. Hlubotisk: 10,-Kč výrobek, ražba s folií 15,-Kč/ výrobek.

Cena ražby textu: 8,- Kč/znak

Dotisk loga 15,- Kč/ výrobek

Podklady pro výrobu raznice a přípravy tisku zasílejte v PDF, CMYK, text v křivkách






16 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page